«حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس امروز پنجشنبه اظهار کرد: از همه طرفها انتظار میرود رژیم اشغالگر را برای انتقال به مرحله دوم توافق آتشبس تحت فشار قرار دهند.
سخنگوی حماس بار دیگر بر پایبندی این جنبش به تمامی جزئیات و مراحل مختلف توافق تاکید کرد.
به گزارش وبسایت «العربی الجدید»، حازم قاسم تاکید کرد: آزادسازی سایر اسرای اسرائیلی که نزد مقاومت هستند، تنها با ورود به مذاکرات جدی درباره مرحله دوم و انجام تعهدات آن محقق میشود.
او تاکید کرد: طرفهای میانجی و جامعه جهانی باید رژیم اشغالگر را برای عمل به تعهدات و بندهای توافق تحت فشار گذاشته و به نتانیاهو اجازه ندهند این توافق را لغو کند.
در حالی که رژیم صهیونیستی تعداد صهیونیستهای باقی مانده در نوار غزه را ۵۹ نفر تخمین میزند، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی در زندانهای این رژیم از شکنجه، گرسنگی و اهمال پزشکی رنج میبرند.
از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ آتشبسی سه مرحلهای که هر مرحله آن ۴۲ روز ادامه دارد، میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شد و طبق توافق ۲ طرف، شرط ورود به مرحله بعدی، مذاکره در مرحله فعلی است.
طبق توافق در مرحله اول این آتشبس ۳۳ اسیر زنده و مرده صهیونیست قرار بود در مقابل آزادی ۱۱۳۵ اسیر فلسطینی تحویل رژیم صهیونیستی شوند که حماس به همین شکل ۲۵ اسیر و هشت جسد را تحویل داد.
در حال حاضر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دلیل اینکه مرحله دوم توافق شامل توقف جنگ نسلکشی و نیز عقبنشینی کامل ارتش این رژیم از غزه است، مانع آغاز مذاکرات مربوط به مرحله دوم شده و ترجیح میدهد مرحله اول توافق تمدید شود.
سخنگوی جنبش حماس همچنین گفت: ادعاهای وزیر جنگ اسرائیل درباره اینکه حماس برای حمله به سربازها و شهرکهای اسرائیلی در زمان آتشبس برنامهریزی کرده بود، اظهاراتی گمراهکننده و بیاساس است، همینطور صحبتهای او درباره حفظ منطقه مرزی میان غزه و مصر به عنوان منطقهای حائل، نقض آشکار توافق آتشبس و بهانهتراشی برای لغو آن است.
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور صبح امروز پنجشنبه در حاشیه مجمع عمومی فرهنگستان علوم و در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسات مختلف دولت و فرهنگستانها افزود: در جلسه گذشته هیئت امنای فرهنگستان علوم مطرح شد که با تشکیل شورای مشترک دولت و فرهنگستانها از ظرفیت بالای آنان و دانشگاهها برای راهبردهای اصلی و پیشبرد برنامههای پیشرفت و حل ناترازیهای کشور استفاده کنیم که در آن جلسه به راه حلهای مختلف و اصولی رسیدیم که خوشبختانه در فرهنگستانها نیز استقبال بسیار خوبی شده است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگستانها در نظام علمی کشور جایگاه ویژهای دارند، تصریح کرد: مجموعهای از اساتید برجسته در رشتههای مختلف در فرهنگستانها حضور دارند که ظرفیت بسیار بالایی است و باید در ارتباط با برنامههای توسعه از این ظرفیت فرهنگستانها استفاده کرد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: تشکیل شورای مشترک دولت و فرهنگستانها و همچنین حضور وزرای مرتبط در مجمع عمومی فرهنگستانها به عنوان اعضای حقوقی پیشنهاد شده و در حال بررسی است و در صورت نهایی شدن به شورای انقلاب فرهنگی برای بررسی و تصویب ارسال میشود.
عارف همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص طرح استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: استیضاح یکی از وظایف نظارتی مجلس شورای اسلامی است که نمایندگان بر امور اجرایی دستگاهها نظارت کنند تا قوانین و ضوابط بهتر اجرا شوند.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در استیضاح وزرا باید شرایط زمانی و کاری و امکانات و محدودیتهای در اختیار یک وزیر در نظر گرفته شود، تصریح کرد: هدف استیضاح باید اصلاح امور باشد و در ارتباط با استیضاح وزیر اقتصاد بر این باوریم که در مدت کمتر از ۶ ماه دولت در مسیر حل مشکلات اقتصادی گامهای خوبی برداشته و نتایج آن تا حدودی محسوس است و در آینده نتایج تصمیمات اقتصادی دولت برای کشور مشخص میشود.
عارف با بیان اینکه تصمیمات در بخشهای اقتصادی فردی نبوده بلکه کل دولت و شوراها و نهادهای مرتبط با امر اقتصاد در دولت مسئولیت دارند و تصمیم گیری میکنند، تاکید کرد: بنای دولت از ابتدا این بوده که تصمیمات به صورت اجماعی گرفته شود و اگرچه یک پیشنهاد از یک دستگاه و وزارتخانه مطرح شود اما به صورت اجماعی تصمیم گیری میشود.
عارف همچنین با اشاره به تخصص و تحصیلات بالای دانشگاهی دکتر همتی خاطرنشان کرد: دکتر همتی از اساتید بسیار خوب اقتصاد در کشور است که در عین حال تجربه اجرایی موفقی در همه امور داشته و در همه مسائل اقتصادی که در دولت مطرح میشود به ویژه مسائل کلان حضور موثری دارد به دولت چهاردهم کمکهای بسیار زیادی کرده است.معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مطمئن هستیم نگاه مجلس به دولت به ویژه در رای اعتماد کامل به کل کابینه دولت چهاردهم، به تقویت وزیر اقتصاد منجر شود و استیضاح کنندگان سوالات خود را مطرح کنند و دکتر همتی نیز پاسخها را بر اساس عملکرد به مجلس ارائه کند.
عارف تصریح کرد: مطمئن هستیم پاسخهای دکتر همتی به نمایندگان مجلس قانع کننده خواهد بود و وزیر اقتصاد با قدرت بیشتری فعالیت خود را در دولت ادامه میدهد چرا که شرایط کشور و دولت به گونهای نیست که منجر به تغییر کابینه شود و به صلاح هم نمی باشد و ان شاءاغلله مجلس در موضوع استیضاح در مسیر وفاق گام برخواهد داشت و اجازه خواهد داد که وزیر اقتصاد با جدیت بیشتر و همان نگاه و انگیزه سابق در بخشهای اقتصادی یار و یاور دولت باشد.
گروه مخالفان FATF در مجمع تشخیص که اعمال تحریم ها را بر اقتصاد کشور بی اثر می دانست حالا آثار مخرب تحریم های آمریکا بر اقتصاد کشور را می پذیرد. پرسش آنجاست که چقدر باید بگذرد که این گروه منکر نقش FATF مثل حالا از نظر خود برگردد؟
این روزها بحث تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص لوایح مرتبط به FATF دوباره داغ شده است. برخی نپیوستن به کنوانسیونهای مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی را خودتحریمی دیگر، علاوه بر تحریمهای اقتصادی میدانند که مانع از ارتباطات بانکی و مراودات اقتصادی با جهان می شود. اما آن طیف سیاسی غربستیز که در برابر شنیدهشدن هر صدای خواهان مراوده یا گفتوگو با جهان، فریاد ضد غربی سر میدهد، منکر اثر این کنوانسیون ها بر اقتصاد کشور است. مساله اینجاست که آنها بعضا در تصمیم گیریها درباره سرنوشت اقتصاد کشور سهم دارند و موثرند. از اینها مهمتر اینکه، افراد مدنظر در گلوگاه تصویب یا رد لوایح مرتبط با FATF نشستهاند و هر کدام میتوانند علیه این ماجرا یک فضاسازی آشکار و لابیهای پنهان کنند تا اجازه ندهند دو قل از لوایح ۴ قلوی مربوط به FATF تصویب نهایی شوند. آنها این قابلیت را دارند که اصطلاحا تیمسازی کنند و تیمهایشان هم در فضای رسانهای و افکار عمومی و هم در لایه تصمیمسازی، بازی را آنطور که میخواهند سازماندهی کنند.
از آتش زدن برجام در مجلس تا به ارمغان آوردن تحریم ها
این طیف سیاسی که با آتش زدن برجام در مجلس چهره خود را نشان داده و به تعبیر مخالفانشان دستاوردی جز تحریم برای کشور نداشته است، خالص ترین نمایندگان خود را در مجمع تشخیص دارد که در مورد FATF تصمیم گیری کنند؛ البته دقیق تر آن است که به گفته محسن دهنوی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بگوییم در خصوص دو کنوانسیون پالرمو و CFT تصمیم بگیرند.
روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» امروز پنجشنبه گزارش داد که دادستانها صبح امروز در دادگاه منطقه اللد، علیه یک صهیونیست به نام «دنیل کیتوف» ساکن شهر «پتخ تیکوا» در سرزمین های اشغالی به اتهام تماس با یک عامل خارجی کیفرخواست صادر کردند.
این روزنامه صهیونیستی افزود که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی اوایل ماه جاری میلادی این جوان ۲۶ ساله را به اتهام رنگ آمیزی چند منطقه در مناطق «پتخ تیکوا» و «روش هاعین» بنا به درخواست یک مامور ایرانی، بازداشت کردند و پلیس این رژیم مدعی است که کیتوف این اقدامات را در ازای دریافت پول انجام داده است.
به ادعای این رسانه صهیونیستی، مامور ایرانی همچنین از کیتوف خواست تا از پایگاه های نظامی و خانه «رونین بار» رئیس شین بت عکس بگیرد، اما او به این پیشنهادات عمل نکرد. خود کیتوف پیشنهاد داد که از خانه «بنی گانتس» عضو سابق کابینه جنگ رژیم صهیونیستی عکس بگیرد، اما این کار را نیز انجام نداد.